«Μικροί Επιστήμονες» Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

«Μικροί Επιστήμονες» Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
5.8.2019
9.8.2019

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, ηλικίας 5 έως 13 ετών, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Στόχος των φετινών εργαστηρίων με τίτλο «Μικροί Επιστήμονες» είναι να έρθουν οι μικροί φίλοι σε επαφή με τη Φυσική μέσα από το πείραμα και το παιχνίδι.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ηλικιακές ομάδες:

  • Παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών, (ώρες 10:30-13:30)

Η φύση θα μετατραπεί σε εργαστήριο της επιστήμης, υλοποιώντας πειράματα με τον αέρα, το νερό, τον ήχο και τους μαγνήτες. Μέσα από συμμετοχικές δραστηριότητες, όπως το κυνήγι θησαυρού, το θεατρικό παιχνίδι και τις κατασκευές, που σχετίζονται με τα φαινόμενα που θα μελετήσουμε, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν βιωματικά νέες έννοιες της Φυσικής, οξύνοντας παράλληλα τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

  • Παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών, (ώρες 11:30-13:30)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη δημιουργία του σύμπαντος και τα θεμελιώδη δομικά συστατικά του, θα γνωρίσουν τα μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα της Φυσικής, θα «συναντήσουν» σημαντικές προσωπικότητες από την ιστορία της επιστήμης, θα προσεγγίσουν τις μεθόδους έρευνας, όπως οι σύγχρονοι επιστήμονες, σχεδιάζοντας απλά πειράματα και υλοποιώντας ξεχωριστές κατασκευές και δραστηριότητες σε ένα εργαστήριο μεγάλων αναζητήσεων!

Τα εργαστήρια ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και έχουν διάρκεια τέσσερις ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός από Τρίτη).

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα από έναν κηδεμόνα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950- 31630 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr
 piopnews