Χριστούγεννα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Χριστούγεννα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
18.12.2016
21.12.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα με δράσεις στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

 

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου διοργανώνεται (11:30 – 12:30) εργαστήρι κατασκευής ξύλινων χριστουγεννιάτικων στολιδιών για τους μικρούς φίλους. Ξυλάκια και κουκουνάρια θα μεταμορφωθούν στα χέρια των παιδιών σε ελαφάκια, αγιοβασιλάκια, δενδράκια και αστέρια, για να στολίσουν το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου. Στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία-έκπληξη για όλη την οικογένεια.

 

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (ώρα 10:30) η Ομάδα Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» θα πραγματοποιήσει παράσταση, για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Α’, Β’ τάξης Δημοτικού, με τίτλο «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει», που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Μάνου Κοντολέων.

Πρόκειται για μία ποιητική ιστορία, προσαρμοσμένη στην τρυφερή ηλικία των θεατών, που πραγματεύεται τον κύκλο του νερού συνδέοντάς τον με τον κύκλο ζωής του ανθρώπου. Πρωταγωνιστές είναι ένας χιονάνθρωπος και ένα αγόρι. Η αγάπη του παιδιού για το δημιούργημα των χεριών του, κάνει τον χιονάνθρωπο να …επιστρέφει ξανά και ξανά στη ζωή του.

Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση με τα παιδιά.

 

 Η συμμετοχή  σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630, καθημερινά, εκτός Τρίτης.

 

 

 

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr