Το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
30.1.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, ολοκληρώνει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, στο πλαίσιο του επτάμηνου αφιερώματος με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία». Κάθε ταινία τεκμηρίωσης συνδέεται, είτε με τη θεματική του μουσείου τoυ Δικτύου ΠΙΟΠ στο οποίο και προβάλλεται είτε με την τοπική ιστορία και το πολιτιστικό τοπίο της εκάστοτε περιοχής.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» (2015, 90’) του βραβευμένου σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φίλιππου Κουτσαφτή. Στην προβολή θα παρίσταται ο Φίλιππος Κουτσαφτής για να προλογίσει το ντοκιμαντέρ και να συνομιλήσει με το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καθώς και το 1o βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

 

  • Τo ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε»

Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου, αποτυπώνοντας αποσπασματικές εικόνες μιας ένθεης φύσης, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους, το κινηματογραφικό βλέμμα επιχειρεί να καταγράψει την ταυτότητα ενός τόπου που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής. Πρόκειται για μία περιπλάνηση σε έναν τόπο που ακόμα και σήμερα τον ακολουθεί ο μύθος της αινιγματικής επιγραφής Et in Arcadia ego.  

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας). 

  

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Πληροφορίες: 27950 31630 | piop@piraeusbank.gr