Θερινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Θερινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
7.8.2017
11.8.2017

«Τα περιβαλλοντικά παιχνίδια της ανακύκλωσης»

Θερινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης

στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για ακόμη μια χρονιά, θερινό εργαστήρι, για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Στόχος του εργαστηρίου, με τίτλο «Τα περιβαλλοντικά παιχνίδια της ανακύκλωσης», είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και να αντιληφθούν την ανάγκη προστασίας του. Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ευρηματικά παιχνίδια που θα κατασκευάσουν οι ίδιοι από ανακυκλώσιμα υλικά, να διασκεδάσουν, αλλά κυρίως να δουν στην πράξη πώς μπορεί η επαναχρησιμοποίηση υλικών και η ανακύκλωση να αποτελέσει λύση για το πρόβλημα της ρύπανσης. Ολοκληρώνοντας τη δράση, θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι η υιοθέτηση μιας φιλικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον είναι ευθύνη όλων.

Το εργαστήρι ξεκινά τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και έχει διάρκεια τέσσερις ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός από Τρίτη) από τις 10:30 έως τις 13:30.

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα από το γονέα ή έναν κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο θερινό εργαστήρι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

 

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-18:00).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr