«Ο δράκος του πάγου» στα Μουσεία του ΠΙΟΠ

«Ο δράκος του πάγου» στα Μουσεία του ΠΙΟΠ
5.4.2014

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον κύκλο προβολών βραβευμένων ταινιών για παιδιά, νέους και όλη την οικογένεια στα μουσεία του δικτύου του.

Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα παρουσιάζεται, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μια πολυβραβευμένη παιδική ταινία της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής. Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στις 11:00 π.μ., θα προβληθεί Ο δράκος του πάγου / The Ice Dragon (Σουηδία 2012, διάρκειας 77’) του Σουηδού σκηνοθέτη Martin Högdahl, με ελληνικούς υπότιτλους.

 

  • Ο δράκος του πάγου / The Ice Dragon

Ο εντεκάχρονος Mik ζει στη Στοκχόλμη με τον αδελφό του Tony και τον αλκοολικό πατέρα τους. Του αρέσουν πολύ οι φάλαινες και η ζωγραφική. Έχει μάθει ότι οι φάλαινες κλαίνε όταν χάνονται, και όποτε μένει μόνος του πιστεύει ότι ακούει το κλάμα τους. Όταν η Κοινωνική Υπηρεσία θα τον στείλει να μείνει με τη θεία του Lena στο Σελέτ, ένα χωριουδάκι της βόρειας Σουηδίας, πιάνει φιλίες με τον Bengt και τον Bertil, δυο αδέρφια που ζουν στο διπλανό σπίτι. Ο Bengt του μαθαίνει να ψαρεύει «δράκους των πάγων», ένα είδος ψαριού που αλιεύεται εκεί. Στη συνέχεια ο Mik το σκάει πάνω σε έναν «δράκο των πάγων», γίνεται ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου γατών, ερωτεύεται για πρώτη φορά, και τελικά βρίσκει το δρόμο για το σπίτι του.

Σκηνοθεσία: Martin Högdahl, Σενάριο: Petra Revenue, Φωτογραφία: Trond Høines, Μοντάζ: Fredrick Morheden, Μουσική: Jesper Strömblad, Daniel Flores, Ήχος: Christian Holm, Tony Österholm, Σκηνογραφία: Emma Skoog, Κοστούμια: Viktoria Mattila.

 

Παίζουν: Philip Olsson, Feline Andersson, Hampus Andersson-Grill, William Nordberg, Vincent Grahl, Malin Morgan.

Παραγωγή: Illusion Film, Peter Hiltunen

Διανομή: Νεανικό Πλάνο

Βραβεία

2013: Best Visual Effects - The Guldbagge Festival, 2012: Children jury award first price, Kölner Kinderfilmfest Cinepänz, Tyskland, 2012: Special Mention, Nordische Filmtage Lubeck, 2012: Special Mention, Nueva Mirada Buenos Aires, 2012: Best Feature Film Int’l Jury, Tel Aviv Children’s Film Festival, 2012: Best Feature Film Kids Jury, Tel Aviv Children’s Film Festival, 2012: Best Feature Film, BUFF Festival Malmo.