16.12.2013

Παρουσίαση Δράσεων Φεστιβάλ Μαστίχας

Παρουσίαση Δράσεων Φεστιβάλ Μαστίχας

Δελτίο Τύπου

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου (αίθουσα συνεδρίων), στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η έναρξη του Φεστιβάλ Μαστίχας.

Η εκδήλωση λειτουργεί ως αφετηρία σειράς πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, που θα υλοποιηθούν στη συνέχεια. Στόχος τους είναι να καταδειχθεί και προβληθεί η σχέση της μαστίχας με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοπική παραδοσιακή παραγωγή, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Κατά την εκδήλωση θα γνωστοποιηθούν, επίσης, τα πρώτα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αναμνήσεις από Μαστίχα», που εφαρμόζεται ήδη σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Το Φεστιβάλ Μαστίχας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού» και υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου,  περιλαμβάνει: εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σεμινάριο και έκθεση φωτογραφίας, φοιτητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό και ποικίλες πολιτιστικού περιεχομένου δράσεις που θα γίνουν εντός του 2014.

Το «Πέλαγος Πολιτισμού» είναι ένας πολυθεματικός θεσμός, που έχει εγκαινιάσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα εννέα νησιά της. Σκοπός του είναι η διάδοση και διασύνδεση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναπτύσσονται σε κάθε νησί. Ο θεσμός αφορά μια σειρά από εκδηλώσεις, που δεν περιορίζονται στο διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, αλλά απλώνονται χρονικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου για το διάστημα Αύγουστος 2013 - Δεκέμβριος 2014.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Μαστίχας η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες:

Περιφερειακή Ενότητα Χίου (τηλ.22710 41784)
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (τηλ.210 3256947)