12.6.2023

Εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» στο Μουσείο Μετάξης

Εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» στο Μουσείο Μετάξης

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί, η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι», που συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Στην έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, επιλεγμένα αυθεντικά αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, μοναδικού μουσείου στη χώρα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις αρχαιότητες και την τέχνη της Ασίας.


Από αριστερά: Η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, κ. Δέσποινα Ζερνιώτη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Ko Shiratory

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας  ότι η  έκθεση λειτουργεί ως μια γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «αποτελεί μια έμπρακτη υποστήριξη στην τοπική κοινωνία, καθώς φιλοδοξούμε η έκθεση να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς ακόμα επισκέπτες στην περιοχή».


Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στην έκθεση «Σαν μετάξι»


Για την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, μίλησε η Διευθύντρια του εν λόγω Μουσείου, κ.
Δέσποινα Ζερνιώτη, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Ko Shiratory και ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος.


'Αποψη της περιοδικής έκθεσης «Σαν μετάξι»

Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι: Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, Δήμαρχος Ορεστιάδος, κ. Βασίλειος Μαυρίδης, Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Αθανάσιος Τσώνης.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουνίου έως 13 Νοεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 έως 15/10 και 10:00-17:00 από 16/10
Κλειστά: 15 Αυγούστου

Yπό την αιγίδα

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr