24.12.2015

Ένα μεγάλο βραβείο για ένα ... μικρό σχολείο στην Τήνο

Ένα μεγάλο βραβείο για ένα ... μικρό σχολείο στην Τήνο

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Στον διαγωνισμό, τον οποίο οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν δεκάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. 

Το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, με τη μικρού μήκους ταινία «Στα χνάρια του σχολείου μας», απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία τoυ, ισότιμα με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. 

Βασικοί συντελεστές και πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής ήταν

- Οι δεκαεπτά μαθητές: Αλμπάν, Άλμπι, Άλντα, Ασημίνα, Γιάννα, Γιάννης, Έλιον, Κοσμάς, Κωνσταντίνος, Λέντι, Μαρία-Μαρκέλλα, Μαρίνα, Μαριξένη, Μάριος, Νικόλας, Νικολέττα και Ξενοφών.

- Οι κάτοικοι του Πύργου και παλιοί μαθητές του σχολείου.

- Οι εκπαιδευτικοί Δέσποινα Παπαδοπούλου, Στυλιανός Μπόρτας και Κωνσταντίνος Συκιώτης.

- Η εικαστικός Πάολα Παλαβίδη και ο σκηνοθέτης Ιωάννης Νικηφόρος.

- Η Ειρήνη Τσαβαλά, σχολική σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων.

- Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο συνέβαλε στην προετοιμασία και υλοποίηση της δράσης, μέσω του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας. 

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο γνωστός συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά που έγραψαν με τόσο ωραίους και τόσο διαφορετικούς τρόπους την ιστορία του σχολείου τους είναι τα παιδιά που θα γράψουν στο μέλλον την ιστορία της χώρας μας. Και πρόσθεσε: «Αν κρίνω από τις συμμετοχές, θα είναι μια ιστορία έμπνευσης, αισιοδοξίας και ελπίδας. Μια ιστορία με καλό τέλος». 

Δείτε τη βραβευμένη ταινία εδώ.