20.10.2022

«Ένας Τενεάτης ανάμεσά μας» Δράση για σχολικές ομάδες

«Ένας Τενεάτης ανάμεσά μας» Δράση για σχολικές ομάδεςΣτο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ) συνδιοργανώνουν τη δράση «Ένας Τενεάτης ανάμεσά μας».

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου (ώρα 09:00) η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας υποδέχεται, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου, σχολικές ομάδες Λυκείου για να τους συστήσει την Αρχαία Τενέα και τη βιογραφία Τενεάτη των αρχαϊκών χρόνων, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης BioMuse «Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων» που φιλοξενείται εκεί.

Η δράση αναλυτικά περιλαμβάνει:
  • Παρουσίαση τριδιάστατης μορφής Τενεάτη μέσα από σχετική προβολή.
  • Επεξήγηση των μεθόδων έρευνας καθώς και των νέων τεχνολογιών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την άντληση πληροφοριών για τον Τενεάτη.
  • Περιήγηση σε σχετικά εκθέματα της Αρχαίας Τενέας που βρίσκονται στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου.

Λίγα λόγια για την έκθεση BioMuse:
H περιοδική έκθεση BioMuse είναι συνέχεια του ομώνυμου ερευνητικού προγράμματος, μια σύμπραξη φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, που στόχο έχει την ψηφιοποιήση, την τεκμηρίωση και τη διαφύλαξη πολύτιμων δεδομένων βιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Κεντρική ιδέα του έργου είναι η αφήγηση ατομικών βιογραφιών που προέκυψαν μέσα από τη μελέτη των σκελετικών καταλοίπων πραγματικών ανθρώπων που έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία 11.000 χρόνια.


Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας-Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου:(Τ: 27410 31207, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 09:00-14:00).