5.1.2024

Παράταση της έκθεσης φωτογραφίας "Foodprint" στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Παράταση της έκθεσης φωτογραφίας "Foodprint" στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Παράταση της έκθεσης φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή
στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος παρατείνεται, έως και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, η έκθεση φωτογραφίας «Foodprint», που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Anemon Productions, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.


Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.500 επισκέπτες έχουν δει την έκθεση με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες πέντε ευρωπαίων φωτογράφων. Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες των Johann Clausen, Elena HeatherwickΜυρτώ ΠαπαδοπούλουChris de Bode και Maria Contreras Coll αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής συνδέοντας την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία,. Η έκθεση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας  είναι μέρος ευρωπαϊκής περιοδείας που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Κροατία, την Αλβανία και το ΕΜΣΤ-Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ «Το Τέλειο Γεύμα», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη, το οποίο ταξιδεύει τον θεατή από την Ελλάδα και την Κύπρο, στην Ιταλία, την Ισπανία, τη  Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, φανερώνοντας τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής και αποκαλύπτοντας πώς και γιατί αυτή η διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου αλλά και πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 52’, θα είναι διαθέσιμο για προβολή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου, έως τη λήξη της έκθεσης, με απαραίτητη την κράτηση,
στο τηλέφωνο 27470 22296.

Το Fοοdprint είναι μια παραγωγή της Anemon σε συνδιοργάνωση με το Goethe-Institut Athen, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα Μουσεία της Μπρέσια της Ιταλίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO ενώ δημιουργήθηκε με τη στήριξη του προγράμματος Creative Europe της ΕE.

Παράταση έως 26 Φεβρουαρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00


Για περισσότερες πληροφορίες για το
project Foodprint:
https://foodprint-project.com/
https://www.instagram.com/foodprintproject/
https://www.facebook.com/foodprintproject/

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr