4.10.2023

Σήματα Αναγνώρισης απονεμήθηκαν σε πέντε Μουσεία του ΠΙΟΠ

Σήματα Αναγνώρισης απονεμήθηκαν σε πέντε Μουσεία του ΠΙΟΠ

Σήματα Αναγνώρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού έλαβαν πέντε Μουσεία του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και συγκεκριμένα, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα.

Η  απονομή των Σημάτων Αναγνώρισης πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της 3ης Ενημερωτικής Συνάντησης για την Αναγνώριση και Πιστοποίηση των Ελληνικών Μουσείων με θέμα «Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία», την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Εθνική Πινακοθήκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Διευθύντρια του ΠΙΟΠ, κ. Αλεξάνδρα Ράπτη, επισήμανε την αναγκαιότητα της προσαρμογής των Μουσείων στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών αλλά και την αξία της αναγνώρισης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μια διαδικασία που θεωρούμε ότι βοηθά στον μετασχηματισμό του μουσειακού χάρτη λειτουργώντας σαν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αξιολογώντας όρια, δυνατότητες και αδυναμίες».

Σήματα Αναγνωρισμένων Μουσείων έλαβαν επίσης το Μουσείο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης, η Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα της Λάρισας και η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr