9.11.2018

Συνάντηση της Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με τη νέα Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Συνάντηση της Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς  με τη νέα Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), κυρία Σοφία Στάϊκου υποδέχθηκε, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, τη νέα Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, κυρία Zhang Qiyue, στην έδρα του Ιδρύματος στην Πλάκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αναφέρθηκαν στους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, αλλά και για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στις ελληνοκινεζικές σχέσεις στο πεδίο του πολιτισμού, με δεδομένο το Σύμφωνο Συνεργασίας που έχει υπογράψει το ΠΙΟΠ με το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο ο τέως Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κύριος Zhou Xiaoli, είχε δωρίσει στο Ίδρυμα κοστούμια κινεζικής όπερας αλλά και περίτεχνα ασημένια κοσμήματα παραδοσιακής φορεσιάς της Κίνας. Τόσο τα κοστούμια όσο και τα κοσμήματα θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Ιδρύματος στον Βόλο, σε έκθεση που θα εγκαινιάσει η Κινέζα Πρέσβης κυρία Zhang Qiyue. Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί. 

 mm300
Μουσείο Μετάξης, Σουφλί


Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
N. & Σ. Τσαλαπάτα, Βόλος

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr
 piopnews