11.10.2016

5ος κύκλος επιχειρηματικού επιταχυντή. Ημερίδα στην Τεχνόπολη

5ος κύκλος επιχειρηματικού επιταχυντή. Ημερίδα στην Τεχνόπολη

 

“Be innovative, be creative”
@INNOVATHENS

13 Οκτωβρίου 2016

 

Τι είναι οι δημιουργικές βιομηχανίες; Πώς συνδέονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις; Πόσα βίντεο ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο YouTube; Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στο σχεδιασμό video games; Πόσοι επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από τα ελληνικά μουσεία;

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 17.30, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS διοργανώνουν την εκδήλωση Be innovative, be creative, στο πλαίσιο του 5ου κύκλου του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries.

Με τις εξαγωγές δημιουργικών αγαθών και υπηρεσιών να αυξάνονται συνεχώς, με τις ψηφιακές εφαρμογές για τον πολιτισμό να απευθύνονται πλέον σε  περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα μουσεία της χώρας  και τα βιντεοπαιχνίδια να αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet, σίγουρα οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural Industries) αποτελούν έναν σύγχρονο και δυναμικό τομέα ανάπτυξης. Κατατάσσονται πλέον στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας, με συνολικό κύκλο εργασιών στα 540 δισεκατομμύρια ευρώ και 7 εκατομμύρια απασχολούμενους στην Ευρώπη.

Στο “Be innovative, be creative”, θα μας μιλήσουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τους χώρους των μουσείων, του design, των τεχνών και των ψηφιακών τεχνολογιών, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν στελέχη του ΠΙΟΠ και του INNOVATHENS, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον 5ου κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα προσφερθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

-          17.30: Χαιρετισμοί, παρουσίαση του Επιχειρηματικού Επιταχυντή

-          18.10: «Ο καλλιτέχνης που επιχειρεί», Γιάννης Σκαλτσάς- επίκουρος καθηγητής, ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

-          18.30: «Μουσεία, προϊόντα και e-shops», Γιώργος Μαρινόπουλος-Υπηρεσία Μουσείων ΠΙΟΠ

-          18.50: «Ψηφιακές εφαρμογές σε μουσεία και εκπαιδευτικούς χώρους», Κώστας Μελαδάκης- Υπηρεσία Πληροφορικής και Ψηφιακών Εφαρμογών ΠΙΟΠ

-          19.10: «Ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές», Μαρία Πάτση- Warply CMO

-          19.30: « Σχεδιασμός υλικών και ψηφιακών προϊόντων για δημιουργικές και πολιτιστικές εφαρμογές», Αλέξανδρος Διδασκάλου- CEO Ingenno Design (Βερολίνο) & Designlab (Αθήνα)

-          19.50: Συζήτηση

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον 5ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries εδώ.

 

*Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 23 Οκτωβρίου! Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr

 

INNOVATHENS
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100-Γκάζι
www.innovathens.gr
Τηλ: 213 0109300

 Innovathens
 technopolis_athens
 innovathens

 

Πρόσβαση:  Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Σχετικά με το με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας-INNOVATHENS είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, στο πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αθήνας, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με περισσότερους από 900.000 επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr