17.10.2018

Βιβλιοπαρουσιάσεις Οικονομικού Περιεχομένου από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Βιβλιοπαρουσιάσεις Οικονομικού Περιεχομένου από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων των μελών του με οικονομικό περιεχόμενο, έχοντας ως γνώμονα την προβολή του ποιοτικού οικονομικού βιβλίου και την ανάδειξή του ως πολύτιμου εργαλείου ενημέρωσης και πληροφόρησης. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις ΔΙ.Ο.ΒΙ. εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μία διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την  UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας βιβλιοθηκών με συνεκτικό δεσμό τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες πληροφόρησης οικονομικού περιεχομένου. Αποστολή του Δικτύου είναι η συνεργασία των μελών και η ανταλλαγή πόρων με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους.

Στις 25 Οκτωβρίου  2018, ημέρα Πέμπτη, ώρα 17.00-19.00, θα παρουσιασθεί ο συλλογικός τόμος «Πέρα από τη Λιτότητα - Για μια νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία». Την επιστημονική επιμέλεια του τόμου έχουν οι καθηγητές Δημήτρης Βαγιανός (London School of Economics), Νίκος Βέττας  (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών-γενικός διευθυντής), Κώστας Μεγήρ (Yale University),  Χριστόφορος Πισσαρίδης (London School of Economics, Bραβείο Nobel Oικονομίας 2010). Το βιβλίο έχει εκδοθεί το 2017 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει εκ μέρους των επιμελητών ο κ. Νίκος Βέττας. Δύο συντελεστές του τόμου θα αναλύσουν τα κεφάλαια στα οποία έχουν συνεργαστεί ως συγγραφείς και θα τα συσχετίσουν με άλλα θέματα της έκδοσης: η κ. Δάφνη Νικολίτσα, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εργασία και ο κ. Πλάτων Τήνιος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για τις συντάξεις. Κριτική παρουσίαση και αναφορά στο σύνολο του βιβλίου θα γίνει από τον κ. Πάνο Τσακλόγλου, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Θα ακολουθήσει στο τέλος συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος,  Αμερικής 3, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Είναι όμως απαραίτητο να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. http://diovi.lib.unipi.gr/. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες & διευκρινίσεις:
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τηλ.:  210 8203 261, 210 8218 856
E-mail: library@aueb.gr