Εκδηλώσεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου για τον εορτασμό των ΕΗΠΚ

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου για τον εορτασμό των ΕΗΠΚ
29.9.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Πολ(ε)ις», οργανώνει, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, δράσεις  για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά:

  • Περπατώντας ανάμεσα σε μορφές και κτίσματα (ώρες 10:00-13:00)

Ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Τάταρης θα παρουσιάσει σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοιχεία για την ιστορία της λεσβιακής κτιριακής δομικής τέχνης, αστικής και αγροτικής, με έμφαση στην Αγία Παρασκευή. Θα ακολουθήσει περιήγηση στον οικισμό, με στάσεις στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος.

 

  • Ματιές στην πόλη μας (ώρες 17:00-20:00)

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα, αξιοποιώντας ποικίλες πηγές (ιστορικές, λογοτεχνικές, κ.ά.), προτείνει εργαλεία για την προσέγγιση της πόλης και της τοπικής ιστορίας (πόλη, γειτονιά), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές τους σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

  

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr