«ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩΝΤΑΣ» - Εργαστήρι για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩΝΤΑΣ» - Εργαστήρι για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
17.5.2023

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, το βιωματικό εργαστήρι «ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩΝΤΑΣ», για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια, την Τετάρτη 17 Μαΐου (ώρες 18:00-20:00), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της μάθησης και της ψυχαγωγίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, επίκεντρο του εργαστηρίου αποτελεί η δημιουργική έκφραση των ανθρώπων που φροντίζουν άτομα με άνοια και η κοινωνικοποίησή τους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε εικαστικές ασκήσεις που καλλιεργούν τη φαντασία και τη συναισθηματική έκφραση. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του μουσικοθεραπευτή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής και να πειραματιστούν με ρυθμούς και μελωδίες, αυτοσχεδιάζοντας με ποικιλία μουσικών οργάνων.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα - Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr