Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει εργαστήρι πηλού για ενήλικες, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.
Για αιώνες, τα ζώα υπήρξαν πολύτιμοι σύντροφοι του ανθρώπου στην καθημερινή ζωή και την εργασία. Στα παραδοσιακά ελαιοτριβεία, υποζύγια προσέφεραν τη δύναμή τους, κινούμενα αδιάκοπα γύρω από τις μυλόπετρες για την άλεση του ελαιοκάρπου. Το εργαστήρι αποτελεί μια μικρή τιμητική αναφορά στη δική τους, συχνά λησμονημένη, συμβολή στην ιστορία της ελαιοπαραγωγής.
Με την καθοδήγηση της εικαστικού Όλγας Βλάσση, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές του πηλού και θα πλάσουν ελεύθερα τη μορφή ενός αγαπημένου τους ζώου, δημιουργώντας όλοι μαζί ένα ιδιαίτερο «πήλινο κοπάδι».
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, 231 00 Σπάρτη
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr