Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά για όλη την οικογένεια, αφιερωμένη στη μουσική, την αφήγηση και το θέατρο σκιών, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί.
Η εκδήλωση ξεκινά με μουσική περφόρμανς του Γιάννη Βουλτσίδη, σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει γνωστές μελωδίες με πρωτότυπες συνθέσεις του ίδιου, από τη δημοτική παράδοση και το ρεμπέτικο έως το σήμερα.
Ακολουθεί η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Δον Κιχώτης συναντά τον Καραγκιόζη», μια ευφάνταστη συνάντηση δύο εμβληματικών ηρώων της παγκόσμιας και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Ο ρομαντικός ιδεαλισμός του Δον Κιχώτη έρχεται σε δημιουργική αντίθεση με τον σαρκαστικό ρεαλισμό του Καραγκιόζη, προσφέροντας άφθονο γέλιο στους θεατές. Το έργο, σε κείμενα του Γιάννη Βουλτσίδη και σκηνικά και φιγούρες της Γεωργίας Γιαννοπούλου, συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.
Η βραδιά ολοκληρώνεται με διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για παιδιά, που φέρνει τους μικρούς φίλους σε άμεση επαφή με την τέχνη του θεάτρου σκιών. Με αφετηρία τον μύθο του Περσέα και της Ανδρομέδας και τη μορφή του Θράκα Ιππέα, τα παιδιά θα συμμετάσχουν ενεργά στη δράση, ζωντανεύοντας φιγούρες και ιστορίες που συνδέουν τη μυθολογία με τη λαϊκή παράδοση.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr