
Με αφορμή το φετινό Lesvos Food Fest (2–6/7), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ενώνουν, για ακόμα μια χρονιά, τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό γαστρονομικό οδοιπορικό, με τίτλο «4 εποχές-4 seasons», την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025 (ώρα 20:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.
Στόχος της δράσης είναι να μυήσει τους συμμετέχοντες στις γεύσεις και τα έθιμα της Λέσβου μέσα από τις γαστρονομικές παραδόσεις που συνοδεύουν κάθε εποχή του χρόνου.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με τη δραματοποίηση του λαογραφικού βιβλίου συνταγών «Μνήμες του μέλλοντός μας», από τον Φυσιολατρικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» του Μανταμάδου. Μέσα από αυτή τη θεατρική προσέγγιση ζωντανεύουν μνήμες και αφηγήσεις του τόπου, που σχετίζονται άμεσα με την οικογένεια, τα τοπικά έθιμα και τις εποχές, όπως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.
Στη συνέχεια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί χαρακτηριστικά εδέσματα από κάθε εποχή, απολαμβάνοντας την αυθεντική γεύση της λεσβιακής κουζίνας με τη βοήθεια του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίας Παρασκευής «Η Σελάδα».
Τη μουσική επένδυση της βραδιάς αναλαμβάνουν οι μουσικοί Δημήτρης Καρπούζης και Αριστείδης Αποστολής, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «Οι Αιολείς» με παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr