15.2.2016

Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σας προσκαλεί στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος. Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη, με αφήγηση, εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι κάνει τα παιδιά να διασκεδάζουν, να καλλιεργούν τη φαντασία τους και να ανακαλύπτουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα παιδικά αυτά βιβλία.


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας
 (Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης, Καλλιθέα, 17672, Αθήνα) 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).


 

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016
11:30-12:45
Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας
της Σοφία Καλαντζάκου, με εικονογράφηση του Σπύρου Γούση

 

  

Ο συχνός εφιάλτης της Αλεξάνδρας με πρωταγωνίστριες τις Στυμφαλίδες όρνιθες είναι η αφορμή για την περιπέτεια των τεσσάρων φίλων. Προκειμένου να απαλλαγεί από το όνειρο, το κορίτσι καλείται να αποκαταστήσει τις «αδικημένες» όρνιθες, αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον μύθο. Το ταξίδι των παιδιών στη λίμνη και στα χωριά της Στυμφαλίας, καθώς και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, τα οδηγεί στην αποκάλυψη της βαθύτερης αιτίας του μυστηρίου. Το βιβλίο αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισαγάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει στους μαθητές δράσεις και πρωτοβουλίες επικεντρωμένες σε τοπία ανάλογου ενδιαφέροντος.

 

Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.