30.3.2016

EθελωΝΤΕΣ

EθελωΝΤΕΣ

Αξιοποιούμε τους  μας, προάγουμε την  Εταιρική Υπευθυνότητα του Ομίλου και συμβάλλουμε στο έργο ΜΚΟ, χτίζοντας «γέφυρες νεανικής επιχειρηματικότητας», με τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους αποφοίτους Α.Ε.Ι.

Υλοποιούμε διαφορετικές δράσεις και επιδιώκουμε να βοηθήσουμε μαθητές και αποφοίτους Α.Ε.Ι. να κατανοήσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, καθοδηγώντας τους σε ορθές χρηματοοικονομικές  πρακτικές, με απλουστευμένο τρόπο.

 

Συμβάλλοντας στις δράσεις ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας που υλοποιεί ο Όμιλος Πειραιώς, στελέχη από το Πολιτιστικό Ίδρυμα  Ομίλου Πειραιώς  υποστήριξαν, σε ρόλο συμβούλου  εθελοντικά, το πρόγραμμα της Junior Achievement και του ΣΕΝ «Εικονική επιχείρηση», που διενεργείται σε συνεργασία με  το πολιτιστικό πρόγραμμα «Διάζωμα» του ΥΠ.Π.Ε.Θ, με θέμα την υιοθεσία αρχαίων ελληνικών μνημείων.

 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, μαθητές  Β΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου Λυκείου  Ψυχικού συνέστησαν την πολιτιστική εικονική επιχείρηση ΕPEIKON  (ΕΠ - Επικούρειος, ΕΙΚΟΝ- σε εικόνες), η οποία δημιούργησε το προϊόν   APOLLO  (APP = Application για το APOLLON). Πρόκειται για έναν συνδυασμό εφαρμογής κινητών τηλεφώνων και μίας συσκευής προβολής σχεδιασμένη από την Google   που  ταξιδεύει  τους χρήστες στο ναό τού Επικούρειου Απόλλωνα στην Πελοπόννησο το τελευταίο τέταρτο τού 5ου π.Χ. αιώνα,  με το πάτημα ενός κουμπιού.

Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την    αλλά και το APOLLO :  http://epeikon.gr