12.7.2019

«Αστική τομογραφία» Έκθεση φωτογραφίας στο Ιστορικό Αρχείο

«Αστική τομογραφία» Έκθεση φωτογραφίας στο Ιστορικό Αρχείο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Αστική τομογραφία», στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο, στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης με τίτλο «ΘεΑθήναι».

 

Η Αθήνα, όπως και όλες οι πόλεις, φωτογραφίζονται στις μέρες μας με φρενήρη ρυθμό. Ένας τεράστιος αριθμός ερασιτεχνικών λήψεων σωρεύεται καθημερινά δημιουργώντας έναν οπτικό βόμβο. Ταυτόχρονα η ανάγκη προσέγγισης του σύγχρονου αστικού τοπίου γεννά την ανάγκη σε πολλούς καλλιτέχνες φωτογράφους να ορίσουν εκ νέου τη σχέση με το άστυ.

 

Η έκθεση, σε επιμέλεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου, αποσκοπεί στην ανάδειξη του βλέμματος πάνω στην πόλη και στην εστίαση σε ιδιαίτερες προσωπικές ερμηνείες της αστικής ζωής, του αθηναϊκού περιβάλλοντος και ζητημάτων όπως η μνήμη, η συνύπαρξη, το ιστορικό παλίμψηστο, η αφανής ζωή και το κρυπτικό κοίτασμα της πρωτεύουσας.

 

Τριάντα φωτογράφοι, καταξιωμένοι και νεότεροι παρουσιάζουν τα έργα τους και προκαλούν νέες συζητήσεις για την αστική φωτογραφία στην Αθήνα του 21ου αιώνα.

 

Εκθέτουν οι: Δημήτρης Αθηνάκης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Βασίλης Γεροντάκος, Ηλίας Γεωργουλέας, Αθηνά Γκριτζάλα, Αργύρης Δρόλαπας, Γιώργος Θάνος, Λίζη Καλλιγά, Ένη Κούκουλα, Κλεοπάτρα Κουρλαμπά, Νίκος Λεοντόπουλος, Φάνης Λογοθέτης, Κώστας Μασσέρας, Δημήτρης Μυτάς, Άνθιμος Ντάγκας, Ανθή Ξενάκη, Στέργιος Παπαδάκης, Άλεξ Παπαϊωάννου, Ηώ Πάσχου, Κώστας Πήττας, Κωνσταντίνος Πίττας, Γιάννης Πορφυρόπουλος, Βασίλης Πουλαρίκας, Βαγγέλης Πουλής, Βασίλης Πρωτοπαπάς, Τάσος Σαλτερής, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Στάθης Τζουβάρας, Ηλίας Τσαουσάκης, Βιργινία Φιλιππούση.

 

Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου  έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00)

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051  |  www.piop.gr

 piopnews