29.5.2014

" Ρίζες βαθιές, ρίζες κοινές", φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

" Ρίζες βαθιές, ρίζες κοινές", φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς φιλοξενεί στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου τη φωτογραφική έκθεση «Ρίζες βαθιές, ρίζες κοινές». Η έκθεση, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 18:30, διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (ΦΕΜ), σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Αδραμυτίου (ZEYFOD).

 

Ο Στρατής Τσουλέλλης, Πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, αναφέρει:

«Μια έκθεση εικόνων εμπνευσμένη απ’ το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, το σμιλευτό κορμό με τα χρυσοπράσινα λιόφυλλα, την απαστράπτουσα ουσία του καρπού της, τους ανθρώπους που ζουν απ’ τη φροντίδα της. Εικόνες που αντανακλούν ολάκερη τη γειτονιά του Αιγαίου.

Τόσο οικεία είναι τα υλικά που ενέπνευσαν το κοινό τούτο πόνημα της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και της Φωτογραφικής Λέσχης Αδραμυτίου (ZEYFOD). Τα ίδια χώματα τα ίδια νερά έθρεψαν και πότισαν τούτα τα δέντρα για να κάνουν ρίζες βαθιές, τα ίδια χέρια, οι ίδιοι άνθρωποι  μάζεψαν με μόχθο το καρπό τους.

Μια συλλογή παραστάσεων, μια ανταλλαγή συναισθημάτων που αμβλύνει τις αποστάσεις, γεφυρώνει και δεν διακρίνει, φιλοξενούμενη στον κατάλληλο τόπο, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, στο χώρο του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου.

Το μέσο επίσης κοινό, η φωτογραφία που με συνέπεια υπηρετεί η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης από το 1980 μέχρι σήμερα, σε κάθε μορφή και έκφανση, με γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη για τη φωτογραφική τέχνη και την προσφορά στον πολιτισμό, τη συμβολή στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού χάρτη του τόπου, την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς του, εντός και εκτός συνόρων. Η συνύπαρξη μας με τους φίλους Τούρκους φωτογράφους ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Στην αρχή με την IFOD της Σμύρνης, με την AFAD από τα Άδανα μετά με την BEAFSAD της Περγάμου. Συνεχίζει τώρα με την ZEYFOD. Η φωτογραφία και ο πολιτισμός μας ενώνει.»

 

Διάρκεια έκθεσης: 31/5 – 30/6/2014.

 

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Πιττακού 15

81100 Μυτιλήνη

22510 41555

www.fem.gr / photo@fem.gr

 

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή 81102 Λέσβος

Τ. 2253032300

www.piop.gr / piop@piraeusbank.gr