8.7.2019

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας - Πρόγραμμα Ιουλίου-Αυγούστου 2019

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας - Πρόγραμμα Ιουλίου-Αυγούστου 2019

Ιούλιος

12/07, 20:00
Έκθεση
«Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή»
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό τα ευρήματα του μυκηναϊκού θολωτού τάφου που ανέσκαψε ο Γεώργιος Δεσπίνης στην Τήνο. Εμπλουτισμένη με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις κυριότερες μυκηναϊκές θέσεις των Κυκλάδων (Δήλος, Μύκονος, Κέα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σίφνος), η έκθεση φιλοδοξεί να παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα πανόραμα του Μυκηναϊκού πολιτισμού στις Κυκλάδες.

27/07
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ξερολιθιάς
Περιήγηση σε χαρακτηριστικές κατασκευές με ξερολιθιά (Πύργος Τήνου).
Εσπερίδα για την τέχνη της ξερολιθιάς, στοιχείο που έχει εγγραφεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, της Unesco, με αφετηρία τρεις εκδόσεις του ΠΙΟΠ. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιές. Στηρίγματα στο Αιγαίο» (2011, 19’), Λυδία Καρρά/Αμαλία Ζέπου.

31/07, 20:00
Δημήτριος Φιλιππότης, Τήνιος εποίει
Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του σημαντικού Τήνιου γλύπτη Δημητρίου Φιλιππότη (1839-1919), το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά στην Τήνο, έργα του καλλιτέχνη που προέρχονται από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Αύγουστος

25/08, 20:30
«Από το τοπίο στο περιβάλλον: η Τήνος στη ζωγραφική του Νίκου Λύτρα»
Ομιλία της Δρ Γλαύκης Γκότση με θέμα τα έργα του ζωγράφου Νίκου Λύτρα
Θα συζητηθούν οι εικαστικές εκδοχές του νησιού που προτείνει ο ζωγράφος στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και θα αναζητηθούν οι σχέσεις της εικονογραφίας των πινάκων του με άλλες παραστάσεις και εικόνες του τηνιακού και του ευρύτερου νησιωτικού χώρου. Συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου. Συντονισμός Γιώργος Βιδάλης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τηλ.: 22830 31290
Fax: 22830 31293
www.piop.gr

Για το πρόγραμμα των υπόλοιπων χώρων του ΠΙΟΠ πατήστε εδώ.