11.6.2014

Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά Museums: the world inside

Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά Museums: the world inside

Έκθεση γελοιογραφιών
του Geir Helgen

Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά
Museums the world inside

στο Σπίτι της Κύπρου

Tη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, στις 20:00, εγκαινιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), η έκθεση Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά - Museums: the world inside, που παρουσιάζει γελοιογραφίες του Geir Helgen.

Ο Geir Helgen είναι γλωσσολόγος, ιστορικός και αρχαιολόγος, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε μουσεία της Νορβηγίας, αλλά και εξαιρετικός ερασιτέχνης γελοιογράφος. Τα σκίτσα του καταγράφουν και σατιρίζουν με εύστοχο τρόπο πώς βλέπουν τα μουσεία οι επισκέπτες τους καθώς και όσοι εργάζονται σε αυτά.

Η έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και τη Διεθνή Επιτροπή Περιφερειακών Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς επιστημονικής ημερίδας, με θέμα Περιφερειακά Μουσεία και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα: Παρελθόν και Μέλλον - Regional Museums and European Identity: Past and Future, που συνδιοργανώνεται από τη ΕUNIC Αθήνας και συμμετέχει το ΠΙΟΠ, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στο Σπίτι της Κύπρου, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου (από τις 14:00 έως τις 20:00).

Την έκθεση, την οποία επιμελήθηκαν το 2013 φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με συντονίστρια τη διδάσκουσα αναπληρώτρια καθηγήτρια, Μαρία Οικονόμου, θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του ΠΙΟΠ και θα προλογίσει ο Διευθυντής του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ", τέως Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Περιφερειακών Μουσείων (ICR), κ. Γιάννης Μαρκάκης.

Διάρκεια έκθεσης:         17 - 27 Ιουνίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00