15.5.2019

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 
στο Ιστορικό Αρχείο
του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, με μεγάλη επιτυχία, η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Υπενθυμίζεται ότι το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς επιλέχθηκε φέτος από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το τιμώμενο ίδρυμα για την Ελλάδα.


Ο Πρόεδρος του ΠΙΟΠ, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, κατά την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM κυρία, Τέτη Χατζηνικολάου, η οποία ανέγνωσε το μήνυμα του φετινού εορτασμού και αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο των μουσείων εν γένει αλλά και στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κύριος Γιώργος Χαντζηνικολάου, επισημαίνοντας ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα ιδρύματα, είναι ότι δραστηριοποιείται κυρίως στην ελληνική περιφέρεια, αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της. Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κύριος Βασίλης Κολώνας, αρχιτέκτων, ιστορικός της αρχιτεκτονικής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε το Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ και  το πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Ιδρύματος, ενώ σε χαιρετισμό που απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριος Κωνσταντίνος Στρατής, τόνισε τη σημασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, αναφερόμενος στη συνεργασία του ΠΙΟΠ με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.


Η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, κυρία Τέτη Χατζηνικολάου. 

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού έγινε με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πολυσχιδές έργο του Ιδρύματος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχείου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει ποικίλες δράσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε όλους τους χώρους του.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, 10558 Πλάκα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr
 piopnews