14.12.2015

«Επτά Μουσεία, Ένα Ταξίδι» στο Mega. Οδοιπορικό στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

«Επτά Μουσεία, Ένα Ταξίδι» στο Mega. Οδοιπορικό στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ


ΕΠΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό, με πολλές εκπλήξεις, σε χώρους που αναδείχθηκαν σε τόπους πολιτισμού έρχεται από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:20 στο Mega.

Η σειρά εκπομπών «Επτά Μουσεία, Ένα Ταξίδι», με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη μας παρουσιάζει τα επτά Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σε ισάριθμους τόπους της ελληνικής περιφέρειας, όπου αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία.

Το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς περιλαμβάνει τα εξής μουσεία: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το Δίκτυο σύντομα θα εμπλουτιστεί με δύο ακόμη μουσεία, το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων και το Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Με επίκεντρο κάθε φορά ένα μουσείο, οι εκπομπές ρίχνουν φως στην ιστορία των περιοχών μέσα από την παραγωγική δραστηριότητά τους. Το ρόλο της διήγησης αναλαμβάνουν οι τοπικοί τεχνίτες, παραγωγοί κι εργάτες εργοστασίων αλλά και κάτοικοι των περιοχών.

Οι εκπομπές είναι υψηλής κινηματογραφικής αισθητικής, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα που αναδεικνύουν υπέροχα ελληνικά τοπία. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Νίκου Πορτοκάλογλου.

 

Παρουσίαση: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Σενάριο/Σκηνοθεσία:Τοκοmburu

ΕΠΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:20

και κάθε Κυριακή στο Mega

 

www.facebook.com/megatvcom

www.youtube.com/megatv

www.twitter.com/megatvofficial

www.instagram.com/megatvcom