19.5.2014

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας με σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας με σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, συνδιοργανώνουν σεμινάριο φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς» (Σάββατο 14:00-20:00, Κυριακή 10:00-16:00).

Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγηθούν ως προς την τεχνικά και αισθητικά αρτιότερη φωτογράφιση θεμάτων και χώρων που σχετίζονται με την παραγωγή και εκμετάλλευση της μαστίχας. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η υλοποίηση έκθεσης φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Χίο και, στη συνέχεια, θα «ταξιδέψει»  στη Λέσβο το φθινόπωρο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου, τηλέφωνα: 22710 44216 (Ελένη Κωστάλα) και 2271040534 (Τμήμα Τουρισμού) και στο e-mail: tourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr, μέχρι και τις 30 Μαΐου 2014 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής).

Για το Φεστιβάλ Μαστίχας:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας, το οποίο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013. Το Φεστιβάλ Μαστίχας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων που θα απλωθούν σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας υπό το γενικό τίτλο «Πέλαγος Πολιτισμού». Στόχος είναι να εξελιχθεί σε θεσμό που θα προβάλει τη Χίο ως νησί της Μαστίχας και θα δίνει έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία.