Πολιτική αγορών, πληρωμών, αποστολής και επιστροφής

Πληροφορίες για τα προϊόντα

Στο piopmuseumshop.gr θα βρείτε αντικείμενα εμπνευσμένα από τις θεματικές του Δικτύου Μουσείων, καθώς και τις εκδόσεις του Ιδρύματος.

Όλες οι τιμές είναι σε ευρώ (€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα αναπροσαρμογής των τιμών δίχως προειδοποίηση.

Τα μεγέθη, τα βάρη και οι μονάδες μέτρησης  των προϊόντων είναι κατά προσέγγιση.

Αν και έχει καταβληθεί προσπάθεια για την κατά το δυνατόν πιστή απεικόνισή τους, τα χρώματα των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρουν από αυτά στον ιστότοπο.

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή της παραγγελίας πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια, με τη χρήση:

  • Visa και Mastercard πιστωτικές κάρτες όλων των τραπεζών
  • Visa και Mastercard χρεωστικές κάρτες όλων των τραπεζών
  • Maestro χρεωστικές κάρτες
  • Visa και MasterCard προπληρωμένες κάρτες όλων των τραπεζών
  • Diners κάρτες

Όλες οι συναλλαγές υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω ασφαλούς διαδικτυακής πύλης πληρωμής της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία κρυπτογραφεί τα στοιχεία της κάρτας σε ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας.

Όλες οι συναλλαγές γίνονται σε ευρώ, οπότε οι τιμές σε άλλα νομίσματα είναι απλώς ενδεικτικές. Για να μάθετε την ακριβή ισοτιμία, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οργανισμό του οποίου την κάρτα θα χρησιμοποιήσετε.

Τρόποι αποστολής
Ελλάδα

Η αποστολή των αντικειμένων πραγματοποιείται συνήθως εντός επτά εργάσιμων ημερών από την επιβεβαίωση της παραγγελίας.

Τα προϊόντα αποστέλλονται με ταχυμεταφορά (courier).

Η συσκευασία και αποστολή για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος είναι δωρεάν.

Ο χρόνος αποστολής των προϊόντων μπορεί να παραταθεί εάν προκύψει πρόβλημα ως προς τη διαθεσιμότητα των παραγγελθέντων, όπως επίσης και για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ., κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες).

Στην  περίπτωση αυτή, θα ενημερωθείτε σχετικά μέσω email ή τηλεφώνου, προκειμένου να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε, υπ’ αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Το Ίδρυμα δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης λόγω ανωτέρας βίας (φυσικών καταστροφών, πολεμικών ή πολιτικών αναταραχών, κ.ά.).

Εξωτερικό

Εάν επιθυμείτε η παραγγελία σας να αποσταλεί εκτός Ελλάδος, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε αρχικά μαζί μας με email, στη διεύθυνση piop@piraeusbank.gr, ώστε να υπολογίσουμε τα έξοδα αποστολής και να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Το ακριβές ποσό των εξόδων αποστολής εξαρτάται από το βάρος του δέματος και από τον τόπο παράδοσης.
Τα προϊόντα αποστέλλονται με ταχυμεταφορά (courier).
Η αποστολή των αντικειμένων πραγματοποιείται συνήθως εντός επτά εργάσιμων ημερών από την επιβεβαίωση της παραγγελίας.

Οι πελάτες εκτός  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  ενδέχεται να υπόκεινται σε επιπλέον χρεώσεις από φόρους και δασμούς κατά τη διαδικασία εκτελωνισμού.
Το Ίδρυμα δεν φέρει ευθύνη για την πληρωμή αυτών των χρεώσεων.
Επίσης, ο χρόνος παράδοσης παραγγελιών στο εξωτερικό ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το ταχυδρομείο και το τελωνείο της χώρας παράδοσης.

Ακύρωση παραγγελίας
Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email, στη διεύθυνση piop@piraeusbank.gr, εντός τριών ημερών από την ημέρα της παραγγελίας, αναγράφοντας τον αριθμό της.

Επιστροφές  προϊόντων
Έχετε δικαίωμα εντός 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση και να επιστρέψετε το προϊόν.

Σε περίπτωση επιστροφής είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο email piop@piraeusbank.gr.

Η διεύθυνση επιστροφών για το e-shop είναι:

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Piopmuseumshop
Αγγέλου Γέροντα 6
Αθήνα  105 58

Το προϊόν ή τα προϊόντα προς επιστροφή θα πρέπει να βρίσκονται στην κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, να μην έχουν υποστεί ζημία/φθορά, να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, φορεθεί, λερωθεί, να μην βρίσκονται σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση εκτός της αρχικής.

Σε περίοδο εκπτώσεων, τα εκπτωτικά είδη αλλάζονται μόνο με εκπτωτικά προϊόντα. Επίσης, τα προϊόντα που βρίσκονται σε  προσφορά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλάζονται μόνο με προϊόντα της ίδιας κατηγορίας. Με την επιφύλαξη όσων προαναφέρθηκαν, τα επιστρεφόμενα προϊόντα μπορούν να αλλαχθούν με το ίδιο προϊόν, υπό την προϋπόθεση ότι το ‘Ίδρυμα το διαθέτει ακόμη, ή με προϊόν άλλου είδους, μεγέθους ή χρώματος ίσης αξίας.

Επίσης, μπορούν να σας επιστραφούν τα χρήματα.

Ο αγοραστής έχει ευθύνη για τα επιστρεφόμενα προϊόντα έως ότου αυτά φτάσουν στο Ίδρυμα.

Βεβαιωθείτε ότι είναι συσκευασμένα σωστά και δεν κινδυνεύουν να υποστούν φθορά κατά τη μεταφορά τους.

Τυχόν επιστροφές που θα πραγματοποιηθούν εκτός των όρων που ήδη αναφέρθηκαν δεν θα γίνονται δεκτές.
Το κόστος των μεταφορικών για την επιστροφή μιας παραγγελίας επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον αποστολέα.
Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος, τα χρήματα θα πιστώνονται στη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα με την οποία πραγματοποιήθηκε η αγορά. Οι επιστροφές χρημάτων θα γίνονται εντός 14 ημερών από την παραλαβή των προϊόντων από το Ίδρυμα.
Σε περίπτωση  που το προϊόν που λάβατε είναι ελαττωματικό, παρακαλούμε επικοινωνήστε το ταχύτερο δυνατόν στο email piop@piraeusbank.gr ώστε να διευθετήσουμε το θέμα.
Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει από αγορά που πραγματοποιήσετε από το παρόν e-shop, έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτημα για εξέτασή της από τον Συνήγορο του Καταναλωτή (synigoroskatanaloti.gr).