9.5.2014

Φωτογραφίζω τα μνημεία του τόπου μου

Φωτογραφίζω τα μνημεία του τόπου μου

Δράση για μαθητές Γυμνασίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις σε μουσεία του δικτύου του.

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (Φ.Ε.Μ.), διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας και φωτογράφιση μνημείων, το Σάββατο 10 Μαΐου, αποκλειστικά για μαθητές Γυμνασίου. Σκοπός της δράσης «Φωτογραφίζω τα μνημεία του τόπου μου», που θα διαρκέσει από τις 9:00 έως τις 13:00, είναι αφενός η επαφή των μαθητών με την καλλιτεχνική φωτογραφία αφετέρου η γνωριμία τους με σημαντικά μνημεία της περιοχής.

Αρχικά τα παιδιά θα παρακολουθήσουν σεμινάριο βασικών αρχών φωτογραφίας από μέλη της Φ.Ε.Μ. που, στη συνέχεια, θα τα συνοδεύσουν στο σύντομο οδοιπορικό τους στην Αγία Παρασκευή για να «συναντηθούν» με τα μνημεία τα οποία επιθυμούν να φωτογραφίσουν. Έπειτα όλοι μαζί θα επιστρέψουν στο Μουσείο για να δουν τις φωτογραφίες και να τις σχολιάσουν. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές που θα συμμετάσχουν να έχουν μαζί τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό με δυνατότητα λήψης ψηφιακών φωτογραφιών.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Για ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής piop@piraeusbank.gr μέχρι την Πέμπτη 8 Μαΐου.