9.5.2014

Κληρονομιά αναμνήσεων

Κληρονομιά αναμνήσεων

«Κληρονομιά αναμνήσεων»

 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις σε μουσεία του δικτύου του.

Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Σάββατο 10 Μαΐου, φιλοξενείται η δράση «Κληρονομιά αναμνήσεων». Πρόκειται για τη συνέχεια του ιδιαίτερου ταξιδιού που ξεκίνησε αρχές του περασμένου φθινοπώρου, όταν οι μαθητές του Γυμνασίου Καλλιάνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων, κατέγραψαν, εντός του Μουσείου, τις αναμνήσεις ανθρώπων παλαιότερων γενεών οι οποίοι ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας. Αναμνήσεις, άλλοτε γλυκές κι άλλοτε γλυκόπικρες, όλες όμως αυθεντικές και πέρα ως πέρα αληθινές.

Αυτό το «μπαούλο» των αναμνήσεων άνοιξε και το περιεχόμενό του αποτέλεσε την «πρώτη ύλη» για να αποτυπωθούν, μέσω του κινηματογραφικού φακού, ενδιαφέρουσες ιστορίες. Οι συγκεκριμένες ιστορίες, τις οποίες αφηγούνται κάτοικοι της περιοχής, θα προβληθούν το Σάββατο, από τις 12:00 έως τις 14:00. Μετά το τέλος των προβολών όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν στο περιεχόμενο του «μπαούλου» ζωγραφιές αναμνήσεων με υλικά που θα βρουν στο Μουσείο.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.