Οδηγίες για e-books

Οδηγίες για e-books

Προϋποθέσεις

Τα ψηφιακά βιβλία (ebooks) του ΠΙΟΠ διατίθενται στο πρότυπο ePub και είναι συμβατά με την πλειονότητα των συσκευών ανάγνωσης, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που βασίζονται στα iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) και Android. Εξαίρεση αποτελούν οι συσκευές Kindle, στις οποίες δεν είναι δυνατή η ανάγνωση.

Κάθε αγορά ενός e-book, σας δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης του βιβλίου σε 6 διαφορετικές συσκευές. Για να ανοίξετε οποιοδήποτε e-book, θα χρειαστεί να έχετε ή να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό Adobe ID.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν Adobe ID, εδώ.
Αν έχετε ήδη, παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάνοντας χρήση των κωδικών σας.
Παρακαλώ, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα ανάλογα με τη συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε.

Για PC ή Mac Computers

 1. Για την ανάγνωση ενός e-book, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την δωρεάν εφαρμογή Adobe Digital Editions, από εδώ. Για τα Win XP λειτουργεί μόνο η έκδοση Adobe Digital Editions v3.0.
  Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα πρέπει να κάνετε "Authorize" τον υπολογιστή σας. Πλοηγηθείτε στο μενου της εφαρμογής και ακολουθείστε τις σχετικές οδηγίες.

 2. Κατεβάστε το e-book που προμηθευτήκατε από το ΠΙΟΠ, μέσα από το e-mail που σας αποστάλει.

 3. Ανοίξτε το αρχείο με κατάληξη acsm που μόλις κατεβάσατε, με το πρόγραμμα Adobe Digital Editions. Εάν χρειαστεί, εισάγετε το Adobe ID & το password σας.

 4. Είστε έτοιμοι: Το e-book σας αποθηκεύτηκε στον υπολογιστή σας και μπορείτε να το διαβάσετε.

Για κινητές συσκευές android (tablets & smartphones)

 1. Για την ανάγνωση ενός e-book, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την δωρεάν εφαρμογή Adobe Digital Editions, από εδώ.
  Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα πρέπει να κάνετε "Authorize" την συσκευή σας. Πλοηγηθείτε στο μενου της εφαρμογής και ακολουθείστε τις σχετικές οδηγίες.

 2. Κατεβάστε το e-book που προμηθευτήκατε από το ΠΙΟΠ, μέσα από το e-mail που σας αποστάλει.

 3. Ανοίξτε το αρχείο με κατάληξη acsm που μόλις κατεβάσατε, με το πρόγραμμα Adobe Digital Editions. Εάν χρειαστεί, εισάγετε το Adobe ID & το password σας.

 4. Είστε έτοιμοι: Το e-book σας αποθηκεύτηκε στη συσκευή σας και μπορείτε να το διαβάσετε.

Για κινητές συσκευές iOS (iPad, iPhone)

 1. Για την ανάγνωση ενός e-book, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την δωρεάν εφαρμογή Adobe Digital Editions, από εδώ.

 2. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα πρέπει να κάνετε "Authorize" την συσκευή σας. Πλοηγηθείτε στο μενου της εφαρμογής και ακολουθείστε τις σχετικές οδηγίες.

 3. Κατεβάστε το e-book που προμηθευτήκατε από το ΠΙΟΠ, μέσα από το e-mail που σας αποστάλει.

 4. Ανοίξτε το αρχείο που μόλις κατεβάσατε, με το πρόγραμμα Adobe Digital Editions. Εάν χρειαστεί, εισάγετε το Adobe ID & το password σας.

 5. Είστε έτοιμοι: Το e-book σας αποθηκεύτηκε στη συσκευή σας και μπορείτε να το διαβάσετε.

Συνήθεις ερωτήσεις

 1. Για τη δική σας εξυπηρέτηση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ακύρωση ή αντικατάσταση ψηφιακού προϊόντος δε μπορεί να γίνει δεκτή. Τα e-books είναι ψηφιακής μορφής προϊόντα και παραδίδονται άμεσα στο e-mail σας. Επομένως, είναι αδύνατη η μη παράδοση ή η επιστροφή του προϊόντος στο κατάστημα.

 2. Πόσες φορές μπορώ να κάνω download ένα e-book;

  Μπορείτε να κατεβάσετε τα ψηφιακά βιβλία που έχετε αγοράσει και να τα διαβάσετε σε οποιαδήποτε συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων. Αρκεί να έχετε κάνει Authorized το δικό σας Adobe Id σε αυτή. Για παράδειγμα, e-books που έχετε κατεβάσει στο PC, μπορείτε να τα κατεβάσετε και στο tablet (iPad ή/και Android).

 3. Τι σημαίνει κρυπτογραφημένο (Adobe DRM); Τι περιορισμοί υπάρχουν στα βιβλία που αγοράζω;

  DRM σημαίνει Digital Rights Management και είναι το αγγλικό ακρωνύμιο για τη διαχείριση δικαιωμάτων ψηφιακού περιεχομένου. Το DRM είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες παροχής περιεχομένου, για να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται και διανέμονται τα ψηφιακά αρχεία που λαμβάνετε. Στόχο έχει την προστασία του ψηφιακού περιεχομένου από την αυθαίρετη αντιγραφή και διανομή του. Όλα τα βιβλία που αγοράζετε μπορούν να διαβαστούν και να διαχειριστούν για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων μόνο μέσα από Adobe Digital Editions.Οι περαιτέρω περιορισμοί (π.χ. σε πόσες συσκευές μπορείτε να το μεταφέρετε ή εάν σας δίνετε το δικαίωμα της εκτύπωσης) κάθε βιβλίου ορίζονται αποκλειστικά από τον εκδότη του.

 4. Δε μπορώ να κατεβάσω το αρχείο του e-book που αγόρασα. Τι πρέπει να κάνω;

 5. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να έχετε άμεση απάντηση σε κάποιο ερώτημά σας, είναι συνήθως η Βοήθεια που σας δίνεται μέσω ερωτοαπαντήσεων. Αν παρ’ όλα αυτά δεν ικανοποιηθείτε, είμαστε στη διάθεσή σας! Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο mail: piop@piraeusbank.gr.

 6. Γίνεται να ακυρώσω ή να αντικαταστήσω το e-book που αγόρασα;

  Όχι. Τα e-books είναι ψηφιακής μορφής προϊόντα και παραδίδονται άμεσα στο e-mail σας.
  Επομένως, είναι αδύνατη η μη παράδοση ή η επιστροφή του προϊόντος στο κατάστημα.