Περιηγηθείτε στους χώρους των μουσείων μαςΖήστε την εμπειρία
360°

Δίκτυο Μουσείων Λέσβου

Το ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, το οποίο ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου 2014,  είναι μια πρωτοβουλία από φορείς, που διαχειρίζονται τα αναγνωρισμένα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία Μουσεία που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διαθέτουν νομική προσωπικότητα, στελέχωση και κανονισμό λειτουργίας.

Συγκεκριμένα,  το Δίκτυο απαρτίζεται από το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης - την Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού και το Αρχοντικό Βαρελτζήδαινας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade, το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου, το Μουσείο -  Ελαιοτριβείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος, τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και το Μουσείο Θεόφιλου του Δήμου Λέσβου και τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του Δικτύου είναι η δημιουργία κοινής επικοινωνιακής βάσης, η αλληλοϋποστήριξη, η στενή και πολύπλευρη συνεργασία και η ενημέρωση του κοινού της Λέσβου για τον μουσειακό πλούτο της, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης νέων επισκεπτών.

Το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου εκφράζει την πεποίθηση ότι τα Μουσεία της, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, μπορούν να προσεγγίσουν αποτελεσματικότερα τους επισκέπτες της Λέσβου, μέσα από στοχευμένες δράσεις προβολής και εκδηλώσεις.

PRESS KIT

Κατεβάστε το Press Kit του Μουσείου

Εκπαιδευτικό Υλικό

Δείτε το Εκπαιδευτικό Υλικό του Μουσείου

Gallery